Fysiske rammer og aktiviteter

Lille Valbygård er en trelænget gård. I begyndelsen af 1970’erne blev gården bygget om og brugt til privat beboelse. Siden 2000 har gården været ramme om både opholdssted og udflytningslejlighed på Lille Valbygård.

Der er cirka 500 m2 beboelse og ca. 9.500 m2 udendørsområde. Vi forsøger at gøre vores omgivelser så hyggelige og hjemlige som muligt både inde og ude.

Vi har mange muligheder for aktiviteter. Der er seks computere og gaming-konsoller til fælles brug. Vi har dart, bordtennis og mulighed for kreative aktiviteter med tegning/maling og musik (guitar).

Uden for er der tennisbane, petanque, trampolin, gynger og en lille fodboldbane.

Vi har daglige tilbud om faste aktiviteter ud af huset – typisk med vægt på at man får rørt sig fysisk. Vi tager i svømmehal og fitnesscenter og prøver generelt at få vores unge inddraget i nogle af de lokale foreninger. Det er for eksempel ungdomsklub, motocross, gymnastik, fodbold osv.

Slagelse er en ret stor by med gode muligheder for at dyrke fritidsaktiviteter, hvis man er klar til det. Vi tilbyder naturligvis de unge støtte i fornødent omfang under opstart. Det er langtfra alle vores unge, som føler sig klar til at være ude af huset på egen hånd. Men vi ser det som en god mulighed for at gøre sig erfaringer, og eventuelt få et netværk uden for opholdsstedet. På samme måde støtter vi de unge i at finde fritidsarbejde, når de er parate til det.

Opholdssted Lille Valbygård

Valby Engvej 3
DK-4200 Slagelse

Lille Valbygård Skole

Krænkerupvej 39
DK-4200 Havrebjerg

Email: mail@lillevalbygaard.dk
Telefonnummer: 2215 9219