To gange om året tager vi på tur. Vi har tidligere haft tradition for en skitur om vinteren og har været i Norge, Sverige, Østrig, Frankrig og Italien på alpin ski.
Denne tradition er nu afløst af charterture til varmere himmelstrøg om vinteren, f.eks. Gran Canaria.
De unge på opholdsstedet er selv med til at bestemme hvilken type vintertur vi vælger.

Om sommeren tager vi til Sverige. Her bor vi i en hytte tæt på en sø, hvor vi kan bade, sejle i kajak, fiske eller tage en vandretur i området. Det er også muligt at shoppe lidt eller bare slappe af. Turen ligger tæt på skolestart i august og er en god lejlighed til, at de unge mødes efter sommerferien og gør sig klar til skolestart.

Vi evaluerer og planlægger kommende ture i fællesskab med de unge. Turene kan både være en inspirerende kulturel oplevelse for de unge, samtidig med at de får nogle fælles erfaringer, –  og muligheden for at skabe gode og tætte relationer til både kammerater og voksne undervejs på turen.

Rejserne er tænkt som et frirum med plads til oplevelser og nye erfaringer væk fra hverdagen, på basis af aktiviteter og tilbud som den enkelte unge selv har valgt til. Vi prøver på vores ture at skabe plads til føle at man har “fri”, – at man holder ferie.

Opholdssted Lille Valbygård

Valby Engvej 3
DK-4200 Slagelse

Lille Valbygård Skole

Krænkerupvej 39
DK-4200 Havrebjerg

Email: mail@lillevalbygaard.dk
Telefonnummer: 2215 9219