Samarbejde

At få sit barn anbragt uden for hjemmet er en stor udfordring. Vi forsøger at inddrage forældre mest muligt i deres børns liv på Lille Valbygård. Det er også vigtigt for barnets liv og udvikling på opholdsstedet, at det oplever opbakning fra forældrene. Og at de kan mærke, at der er et godt forhold mellem forældre og de voksne på opholdsstedet.

Opbakningen handler både om selve anbringelsen, men også om de daglige forhold omkring barnet, både i skolen og i hverdagslivet på opholdsstedet. Ofte er der frustrationer hos barnet. Her er det vigtigt, at forældre og personale har en fælles forståelse af barnets oplevelser og følelser, og hvordan de skal mødes.

Hvert barn har to kontaktpersoner på opholdsstedet og en kontaktlærer i skolen. Vi forsøger at lave faste aftaler med forældre om, hvordan de bedst muligt kan være orienteret om deres barns liv. Vi lægger vægt på, at der er kontakt med forældre i forbindelse med hjemmeweekend. Derudover er der faste ugentlige ringeaftaler. Og forældre kan altid kontakte ledelsen af opholdsstedet, hvis man har behov for det.

Gå til oversigt